Cégtörténet PDF Nyomtatás E-mail

 

ML Trade KftAz ML Trade Kft 1994-ben alakult családi vállalkozásként. Eredetileg szoftverfejlesztéssel és zenei CD-k terjesztésével foglalkozott. 

Miután 1995-ben a CD terjesztés megszünt, csak a szoftferfejlesztésre elsősorban könyvelő programok készítésére és üzemeltetésére koncentrált. Számos ügyfelünk (Tannimpex, Offset és Játékkárgya Nyomda Rt, Viscotrade Kft, EuroTat kft, Chemtrade Kft, stb..) elégedetten használta rendszereinket. 

Miután ügyfeleink jelentős része a cégátalakítások viharában megszűnt, felszámolásra vagy eladásra került, 1998-tól az Interface Kft alvállalkozójaként informatikai rendszerek üzemeltetésével és szervizelésével foglalkozik. Közreműködött számos országos méretű projekt megvalósításában, különböző informatikai rendszerek telepítésében. 

2001-től a Nemzeti Autópálya Rt-vel kötött szerződés alapján az NA Rt. (jelenleg NIF ZRt) és az ÁAK Rt. informatika biztonsági megbízottjaként a két cég biztonsági rendszereit üzemeltette, és részt vett a teljes informatikai rendszer üzemeltetésében is.

2002-ben az ML Trade Kft. tulajdonosi átalakulása után új üzletággal bővült, egy könyvelő irodát is működtet a XVII. kerületben.

2004-től a Vegyépszer Zrt-vel kötött szerződés alapján a Vegyépszer dunántúli és egyes budapesti irodáinak informatikai és telekomunikációs rendszereinek  üzemeltetését végzi. Olyan nagy projektek mellett végezzük  az informatikai üzemeltetést mint az M7-es autópálya egyes szakaszainak építése, M6-os autópálya budapesti szakasza, Paks átmeneti tároló építési projekt, Bátaapáti radióaktív hulladéktároló építése, Ferihegyi repülőtér  bővítése, Dunaújvárosi dunahíd építése, stb... Részt vesz továbbá néhány építőipari projekt informatikai rendszerének üzemeltetésében és néhány további kisebb cég számítástechnikai igényét is igyekszik kielégíteni. 

2005-től WEB oldalak készítésével is foglalkozunk.

2008-tól fotózással, építőipari projektek fotó- és videó dokumentálásával is foglalkozunk.

2009-től új és meglévő ügyfeleink informatikai rendszereit üzemeltetjük. Egyik legnagyobb ügyfelünknél az Magtárház Kikötő Kft.-nél az informatikai rendszer teljes átalakítását végeztük el a szerverpark összevonásával illetve az egyes telephelyek hálózati összeköttetésének kiépítésével. A helyi adottságoknak megfelelően olyan változatos hálózati technológiákat alkalmaztunk mint mikrohullám, optikai kapcsolat, Wifi.

2011-től domain regisztrációt és WEB tárhely szolgáltatást is nyújtunk.

2012-től partneri és viszonteladói kapcsoladban állunk olyan neves gyártókkal mint: HP, Microsoft, ESET, VMWare, 3CX..

2013-tól mint streaming szolgáltató működünk. Szolgáltatásunk keretében élő internetes közvetítést nyújtunk a legkülönfélébb eseményekről és rendezvényekről.  Bővebb információ itt:  https://livebroadcast.hu

2015-től az online közvetítések mellett egyéb videó szolgáltatásokat is végzünk, kisfilmeket, reklámfilmeket készítünk.

2018-től a közvetítések mellett online rendezvények teljes lebonyolításával is foglalkozunk.  Szekértői vagyunk olyan népszerű platformoknak mint a Zoom, Microsoft Teams, Facebook Live, YoiTube, Vimeo

2020-tól egyedi webes felületeket is fejlesztünk az online élő rendezvények lebonyolításához.  Piacvezetők lettünk az online közvetítések területén.